Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@17:48:19 GMT

گلایه مردم بیرجند از پیچ و خم طرح ودیعه مسکن

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۸۰۷۳۶

گلایه مردم بیرجند از پیچ و خم طرح ودیعه مسکن

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، تأمین مسکن و سقفی به عنوان سرپناه آرزویی دست نیافتنی برای برخی از مردم شده است. آرزویی که روز به روز قیمتش سر به فلک می‌کشد و کسی هم جلودارش نیست.

دولت از سال گذشته طرح اقدام ملی مسکن را درحالی اعلام کرد که شرایطش برای همه اقشار جامعه به‌ویژه اقشار متوسط جامعه که مسکن ندارند محقق نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند طرح اقدام ملی مسکن قصه پر غصه‌ای بود چراکه در گام‌های نخست یا سایت باز نمی‌شد و یا در اندک زمانی ظرفیت ثبت‌نام تکمیل شد.

یکی از شهروندان بیرجندی با گلایه از مبلغ بالای اقساط گفت: "اگر توان پرداخت اقساط این وام را داشتیم که با چند درصد بیشتر بهره وام نیز بالاجبار کنار می‌آمدیم و با وام بیشتری برای خود، خانه می‌خریدیم. "

کرونا هم که آمد بر مشکلات مردم قوز بالای قوز شد. وزارت راه وشهرسازی و دولت تصمیم گرفت تا برای مستاجران واجد شرایط تسهیلاتی با عنوان ودیعه مسکن درنظر بگیرد؛ حال با گذشت سه روز از آغاز ثبت‌نام این طرح، مردم مشکلاتی دارند.

در دمای هوای ۴۷ درجه بدون ماسک در میدان امام حسین(ع) نشسته است و خودروهای در حال تردد را نظاره می‌کند، امیدی هم به کار ندارد چراکه به گفته وی این کار هر روزه‌اش است؛ از صبح تا عصر به همراه تعداد زیادی از کارگران سرگذر می‌نشینند تا کاری برایشان پیدا شود. فرقی هم نمی‌کند از کار ساختمانی گرفته، کارگری، باغبانی و حمل بار هر کاری از دستشان برآید انجام می‌دهند تا لقمه نانی برای خانواده تهیه کنند.

این کارگر سرگذر که به گفته خودش سقفی برای زندگی از خودش ندارد، وقتی خبرنگار از او درباره ودیعه مسکن می‌پرسد سری تکان می‌دهد و می‌گوید گویا شامل حال او نمی‌شود، چراکه باید قولنامه اجاره‌خانه رسمی و دارای شرایط خاص باشد، اما نه‌تن‌ها قولنامه او دستی است بلکه حقوق مشخصی هم ندارد و معتقد است هیچ مصوبه‌ای شامل حالشان نمی‌شود.

یکی دیگر از همشهریان بیرجندی که به گفته خودش مددجوی بهزیستی است گفت: تعداد خانواده‌ام به افراد مشخص در این طرح نمی‌رسد و این طرح شامل حال من نمی‌شود.

وی افزود: از سویی هزینه تسهیلات و پرداخت اقساط وام ۱۵ میلیون تومانی زیاد است و اگر دولت قصد دارد با این روش به اقشار کم‌درآمد کمک کند تسهیلات ۱۳ درصدی روش خوبی برای کمک به این افراد نیست، هرچند در این اوضاع و احوال گرانی ۱۵ میلیون تومانی مبلغ بسیار ناچیزی است.

معاون مسکن راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: یک بازه زمانی را برای ارائه مدارک متقاضیان در طرح اقدام ملی مسکن اعلام کردیم و یک بار آن را تمدید کردیم و دیگر امکان تمدید وجود ندارد.

حسن علیزاده با بیان این‌که طرح اقدام ملی مسکن شامل افراد نیازمند در شهرها است؛ چراکه در بخش روستایی از دو سال قبل برنامه مسکن محرومان اجرایی شده است افزود: در سفر هفته گذشته رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور به استان تفاهم نامه احداث ۱۷۰۰ واحد مسکونی برای ایثارگران و خانواده شهدا منعقد شد که متناسب با تعداد متقاضی در شهرها این ظرفیت تقسیم می‌شود و بعد از اعلام متقاضیان وضعیت زمین را در شهرهای مختلف استان بررسی می‌کنیم.

معاون مسکن راه و شهرسازی خراسان جنوبی در پاسخ به این‌که اجرای طرح اقدام ملی مسکن و یا ودیعه مسکن بر کاهش قیمت مسکن در استان تاثیرگذار است یا خیر گفت: به طور حتم نمی‌توان گفت ۱۰۰ درصد تاثیرگذار است، اما بی‌تاثیر هم نیست چراکه در گرانی مسکن عوامل مختلف از جمله افزایش قیمت مصالح ساختمانی هم مهم است.

علیزاده در پاسخ به مشکلات مطرح شده مردم در طرح تسهیلات ودیعه مسکن که ثبت‌نام آن از شنبه آغاز شده است افزود: طبق مصوبه اعلامی برای شهرستان‌های خراسان جنوبی ودیعه اجاره مسکن ۱۵ میلیون تومان و برای مستاجرانی است که قرارداد آنها رسمی است.

خط گوشی که سرپرست خانوار از آن برای ثبت‌نام طرح اقدام می‌کند باید به نام سرپرست خانوار باشد و در گام نخست این ودیعه برای زوج‌های جوان، خانواده‌هایی با ۵ نفر به بالا، کارمندان با حقوق ثابت، کارگران و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد است که بعد از ارسال پیامک درخواست ثبت‌نام باید اطلاعات خود را وارد سامانه کنند.

کد خبر 535198 برچسب‌ها وام استان خراسان جنوبی مسکن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وام استان خراسان جنوبی مسکن طرح اقدام ملی مسکن خراسان جنوبی ودیعه مسکن ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۰۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است

به گزارش «تابناک» به نقل از وابط عمومی بانک ملی ایران؛ محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به نقش و جایگاه بورس و بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر « جهش تولید با مشارکت مردم» به خبرنگار روابط عمومی بانک ملی ایران گفت: مقام معظم رهبری در انتخاب شعار امسال علاوه بر اهمیت جهش تولید، به مشارکت مردم نیز اشاره داشتند و آنچه که در مشارکت مردم می تواند رقم بخورد بخش اعظمی از آن بازار سرمایه کشور است کما‌اینکه سهام عدالت را از طریق بازار سرمایه کشور با رویکرد مشارکت عمومی تبدیل کردیم.

پور ابراهیمی اذعان کرد: شاید تنها کشوری در منطقه هستیم که این تعداد از توده های مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور دارند.

وی با بیان نگرانی‌های مردم بابت سرانجام دارایی های دولت گفت: بعضاً اصطلاحاتی شنیده می‌شود که دارایی‌های دولت را به تاراج برده‌اند و بخش خصوصی آنها را ارزان خریده است؛ اینها دغدغه‌های مردم هست و اگر ما می‌خواهیم مشارکت را افزایش دهیم به دلیل شرایطی که در کشور وجود دارد باید این نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی ما توده‌های مردم را در قالب شرکت سهامی عام یا تعاونی‌های سهامی که می‌توانند در بازار سرمایه پذیرفته شوند شریک می‌کنیم، این دغدغه به تاراج بردن به مراتب کمتر می شود چرا که خیر آن به توده‌ها می‌رسد و هر میزان سهمی که به آنها اختصاص داده شود شفاف و مردمی است و کسی نمی‌تواند مدعی شود که آن را به یک شخص داده‌اید.

نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه ظرفیت بازار سرمایه اساساً در جهت تجهیز منابع از طریق ورود افراد به صورت سرمایه گذاری خرد است؛ تصریح کرد: هنر این است که این اقدامات منجر به تغییر بزرگ اقتصادی شود. 

وی ماهیت بازار سرمایه را بسیار مهم دانست و افزود: برای تمام این مسائل ابتدا لازم و ضروری است که ما ذائقه مردم را که در بازار سرمایه مدتهاست تلخ شده، شیرین کنیم. اگر ذائقه شیرین شود مردم به سمت بازار سرمایه خواهند آمد. این بازار از سال 84 دارای قوانینی بوده که در سال‌های بعدی نیز مورد تایید بوده است اما به دلیل عملکردی که خوب نبوده اکنون ما شاهد یک نگاه منفی هستیم که با اقدامات به موقع و موثر دولت می‌توانیم این نگاه را تغییر داده و شاهد افزایش مشارکت مردم از طریق ظرفیت‌های بازار سرمایه باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به واگذاری بیش از 50 درصد سهم پتروشیمی شازند از سوی بانک ملی ایران به شرکت شتران که 70 درصد آن مردمی است و حدود 47 میلیون ایرانی در آن سهم دارند، در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری‌ گفت: این اقدام بانک ملی ایران بسیار ارزشمند است و هر کاری که بتواند تصدی‌گری دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد را کاهش داده و سهم بخش خصوصیِ واقعی و مردم را افزایش دهد قابل تقدیر است.

 پور ابراهیمی تاکید کرد: در واگذاری‌ها باید دقت کنیم، گاهی این اتفاق رقم می خورد اما باز به شرکتی انتقال پیدا می‌کند که دولت در پشت آن دست داشته و با کمترین سهم بیشترین اعمال قدرت را می‌کند، مانند فرآیندی که در خودرو سازی شاهد آن هستیم. واگذاری‌ها باید به این شرط باشد که شرکت‌ها واقعا خصوصی باشند و یا مردم درآن سهم زیادی را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • تلاش برای پاکسازی طبیعت از زباله‌ها
  • نیروهای یگان ویژه موجب ارتقاء احساس امنیت شهروندان است
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • افزایش ۱۰ درصدی وام ودیعه مسکن دانشجویی در سال تحصیلی آینده
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن